1. Τί είναι η τεχνική δισκοπλαστικής (discogel), διατρηματική δισκοπλαστική;
Είναι μία τεχνική δισκοπλαστικής (discogel), που έχει δημιουργηθεί κι εφαρμόζεται από την ομάδα μας Μπενάρδος - MISS η οποία διενεργείται διά του τρήματος (οπής) του αντίστοιχου επιπέδου της σπονδυλικής στήλης όπου βρίσκεται η μεγάλη κήλη κι επιτρέπει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή ακόμα και σε κήλες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κλασική τεχνική της δισκοπλαστικής (discogel). Είναι τεχνική δανεισμένη από την εμπειρία της ενδοσκοπικής χειρουργικής, που διαθέτει η ομάδα μας, και για την ακρίβεια είναι η ακριβής τοπόθετηση της βελόνας συνδυάζοντας και τροποποιώντας τεχνικές μεγάλων κλινικών (στις οποίες έχω εκπαιδευτεί: Aμερικής - Dr Yeung – Αριζόνα, Ευρώπης - Dr Roueten - Ηerne Γερμανίας, Ασίας - Dr. Gung-choi Wooridool – Σεούλ) σε συνεργασία με τον καθηγητή Χατζηπαύλου. Με αυτήν την τεχνική, την διατρηματική δισκοπλαστική (discogel) δηλαδή, γίνεται προσέγγιση (εκτός από τον πηκτοειδή πυρήνα του δίσκου) και στο σπασμένο τμήμα του δίσκου, δηλαδή την κήλη ρίχνοντας φάρμακο και στο σημείο της βλάβης ακριβώς. Έτσι επιτυγχάνεται η εξαφάνιση της δισκοκήλης με αποτέλεσμα τη θεραπεία της οσφυοϊσχιαλγίας, αναίμακτα με τοπική αναισθησία με μία ένεση και ο ασθενής δύναται να πάρει εξιτήριο σε 2 ώρες.

2. Τι σημαίνει hernia hunting;
Hernia hunting, δηλαδή το κυνήγι της κήλης, είναι ένα όνομα που έχει δοθεί από τον καθηγητή Χατζηπαύλου και εξ ημών και χαρακτηρίζει ακριβώς ό,τι εννοεί. Γίνεται δηλαδή μία ακριβής προσέγγιση της κήλης με την βελόνα, ώστε να τοποθετηθεί το φάρμακο εντός αυτής.

3. Τι απαιτεί η τεχνική της διατρηματικής δισκοπλαστικής;
Είναι μία εξειδικευμένη τεχνική που απαιτεί κατ' αρχάς εμπειρία από τον χειρουργό σε μικροεπεμβατικές τεχνικές και ιδιαίτερα γνώση ενδοσκοπικής χειρουργικής, άριστη γνώση τοπογραφικής ανατομικής και στερεοταξίας της σπονδυλικής στήλης, εμπειρία στον χώρο της δισκοπλαστικής (discogel) και ασφαλώς εξειδικευμένο και κατάλληλο εξοπλισμό, δηλαδή κατάλληλο τραπέζι (κρεβάτι) χειρουργείου (με έκκεντρη στήριξη δηλαδή την κολώνα που το στηρίζει στο άκρο του) ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με το φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα (c-arm) και να έχει ο χειρουργός πλήρη εικόνα της οσφύος ανά πάσα στιγμή ώστε να καταφέρει να τοποθετήσει τη βελόνα στην περιοχή της κήλης, επίσης ειδικό πλαίσιο (cabine frame) στο οποίο τοποθετείται ο ασθενής και το οποίο επιτρέπει την μείωση της οσφυικής λόρδωσης (της φυσιολογικής κούρμπας δηλαδή της μέσης) με αποτέλεσμα να δημιουργείται διάνοιξη του τρήματος ώστε να τοποθετηθεί η βελόνα εύκολα και με μεγάλη ασφάλεια.

4. Ποιο είναι το μεγάλο κέρδος για τον τομέα της δισκοπλαστικής (discogel) από τη νέα αυτή τεχνική;
Το μεγάλο κέρδος είναι η αύξηση των ενδείξεων της δισκοπλαστικής (discogel), με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των περιστατικών που θεραπεύονται με αυτήν. Δηλαδή περιπτώσεις ισχιαλγίας (πόνου στο πόδι), μηραλγίας, οσφυοϊσχιαλγίας και οσφυαλγίας.

5. Πού και πώς διενεργείται η διατρηματική δισκοπλαστική (discogel);
Διενεργείται στην αίθουσα του χειρουργείου με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη).

Μαγνητική τομογραφία ασθενούς,προεγχειρητική και μετεγχειρητική, ο οποίος υποβλήθηκε σε διατρηματική δισκοπλαστική (discogel)


Μαγνητική Διατρηματική Δισκοπλαστική

Ενδεικτικές θέσεις τοποθέτησης βελόνας σε περιστατικά ενδοτρηματικής δισκοπλαστικής (discogel)ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 1

ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 2

ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 3

ενδοτρηματική δισκοπλαστική (discogel) - θέση 4

Πατήστε εδώ για να δείτε μαγνητικές πριν και μετά τη διατρηματική δισκοπλαστική και videos ασθενών
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.