Νικόλαος Δ. Μπενάρδος, MD


-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (MISS ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ - 14ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)
-ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (από το 2009)
-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (2008 1η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)


Ο κ. Μπενάρδος Νικόλαος σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στη μονάδα Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης του νοσοκομείου ΚΑΤ (απ' τις λίγες -αν όχι η μόνη- χαρακτηρισμένες μονάδες σπονδυλικής στήλης της Ελλάδος η οποία ασχολείται με το μεγαλύτερο εύρος των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και του τραύματος αυτής), και στη Γερμανία στο τμήμα σπονδυλικής στήλης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κολωνίας.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική και ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης του καθηγητή Χατζηπαύλου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Φοίνιξ Aριζόνα από τον ANTHONY T. YEUNG έναν από τους πατέρες της ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης) στην Γερμανία (νοσοκομείο HERNE από τον καθηγητή Γοδόλια και Dr Rueten στο νοσοκομείο ST ANNA ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στον κόσμο), στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (υπό τον νευροχειρουργό SANG-HO LEE και τον GUN CHOI από τους καλύτερους ενδοσκόπους χειρουργούς παγκοσμίως) επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Ολλανδία (Leiden) στην διατρηματική σπονδυλοδεσία-tlif.

Έχει διατελέσει Διευθυντής της μονάδας σπονδυλικής στήλης στον όμιλο Ιατρικoύ Αθηνών (κλινική Π.Φαλήρου) και σαν επικεφαλής της ομάδας του: Ρομποτικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, στο νοσοκομείο Υγεία, πραγματοποίησε την πρώτη ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία στην Ελλάδα.

Από το 2008 δημιούργησε την ομάδα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (MISS - Μπενάρδος) από τις πρώτες ομάδες MISS: ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, που στο 14ο έτος λειτουργίας της έχει αντιμετωπίσει πάνω από 2000 περιπτώσεις μικροεπεμβατικής και κλασικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης.

Πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή) της δισκοπλαστικής και της δισκοπλαστικής με διατρηματική προσπέλαση, καθιστώντας έτσι τις περισσότερες επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης χειρουργεία ημέρας (Day surgeries, Walk in-walk out procedures). Με τη βοήθεια της δισκοπλαστικής (έγχυση ενδοδισκικού gel) και της ενδοσκοπικής χειρουργικής οι επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία και μηδενική απαίτηση αίματος - μετάγγιση, χωρίς νοσηλεία. Οι δε διαδερμικές σπονδυλοδεσίες πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία, μηδενική απαίτηση αίματος και 30 ώρες νοσηλείας κατά μέσο όρο, με εξιτήριο δηλαδή την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.
Συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τον Ομίλο Μetropolitan, και το Doctors's Ηospital.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas-tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.