Νικόλαος Δ. Μπενάρδος, MD


-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (MISS ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ - 15ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)
-2008 1η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (από το 2009)
-ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΓΧΥΣΗ ΕΝΔΟΔΙΣΚΙΚΗΣ ΓΕΛΗΣ (από το 2011)
-2018 ΠΡΩΤΗ ΚΥΦΟΠΛΑΣΤΙΚΗ-ΕΛΑΣΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΤΙΚΑ(ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΪΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ
-ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΕΝΩΣΗΣ ΟΜΣΣ) ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (RF)


Ο κ. Μπενάρδος Νικόλαος σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στην Ε' Ορθοπαιδική κλινική και μονάδα Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης του νοσοκομείου ΚΑΤ (απ' τις λίγες -αν όχι η μόνη- χαρακτηρισμένες μονάδες - κλινικές σπονδυλικής στήλης της Ελλάδος η οποία ασχολείται με το μεγαλύτερο εύρος των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και του τραύματος αυτής), και στη Γερμανία στην Πανεπιστημιακη ορθοπαιδική κλινική στο τμήμα σπονδυλικής στήλης, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κολωνίας.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική και ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης του καθηγητή Χατζηπαύλου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Φοίνιξ Aριζόνα από τον ANTHONY T. YEUNG έναν από τους πατέρες της ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης) στην Γερμανία (νοσοκομείο HERNE από τον καθηγητή Γοδόλια και Dr Rueten στο νοσοκομείο ST ANNA ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στον κόσμο), στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (υπό τον νευροχειρουργό SANG-HO LEE και τον GUN CHOI από τους καλύτερους ενδοσκόπους χειρουργούς παγκοσμίως) επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Ολλανδία (Leiden) στην διατρηματική σπονδυλοδεσία-tlif. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Βερόνα της Ιταλίας στην αντιμετώπιση του ορθοπαιδικού πόνου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Έχει διατελέσει Διευθυντής της μονάδας σπονδυλικής στήλης στον όμιλο Ιατρικoύ Αθηνών (κλινική Π.Φαλήρου) και σαν επικεφαλής της ομάδας του: Ρομποτικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, στο νοσοκομείο Υγεία, πραγματοποίησε την πρώτη ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία στην Ελλάδα.

Από το 2008 δημιούργησε την ομάδα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (MISS - Μπενάρδος) από τις πρώτες ομάδες MISS: ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, που στο 15ο έτος λειτουργίας της έχει αντιμετωπίσει πάνω από 2000 περιπτώσεις μικροεπεμβατικής και κλασικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης.

Είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση στην Ελλάδα της ρομποτικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης (2008 1η ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία στην Ελλάδα) ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδας κου Μπενάρδου) δισκοπλαστική και δισκοπλαστική με διατρηματική προσπέλαση,με έγχυση ενδοδισκικού τζελ, καθιστώντας έτσι τις περισσότερες επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης χειρουργεία ημέρας (Day surgeries, Walk in-walk out procedures). Με τη βοήθεια της δισκοπλαστικής (έγχυση ενδοδισκικού gel) και της ενδοσκοπικής χειρουργικής οι επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία και μηδενική απαίτηση αίματος - μετάγγιση, χωρίς νοσηλεία. Οι δε διαδερμικές σπονδυλοδεσίες πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία, μηδενική απαίτηση αίματος και 30 ώρες νοσηλείας κατά μέσο όρο, με εξιτήριο δηλαδή την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.

Συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και το Doctors's Ηospital.ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.