Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 (πρώτη ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία στην Ελλάδα) είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων


Η διαδερμική αναίμακτη κλειστή σπονδυλοδεσία είναι τεχνική σπονδυλοδεσίας που διενεργείται από πολύ μικρές οπές του δέρματος. Γίνεται αναίμακτα, χωρίς μετάγγιση διότι δεν έχουμε αποκολλήσεις και καταστροφές μυών και οστών όπως συμβαίνει στις κλασικές σπονδυλοδεσίες. Ο χρόνος νοσηλείας περιορίζεται στις 24 ώρες. Ο χειρουργικός χρόνος όπως και η λήψη αναισθησίας μειώνονται σημαντικά. Η αποκατάσταση του ασθενούς και η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται γρήγορα, η δε κινητοποίησή του άμεσα, δηλαδή 2-3 ώρες μετά την επέμβαση ή το πολύ το πρωί της επόμενης ημέρας στο πλείστο των περιπτώσεων. Η διαδερμική σπονδυλοδεσία γίνεται υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο και απαιτεί κατάλληλα εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα (σωστό ακτινοσκοπικό μηχάνημα c-arm και ειδικό τραπέζι χειρουργείου) και ασφαλώς κατάλληλη εκπαίδευση του χειρουργού σε μικροεπεμβατικές τεχνικές σπονδυλικής στήλης.

Δείτε εδώ περισσότερα για την διαδερμική σπονδυλοδεσία
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.