Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων


Πόνος στο Χέρι και σύγχρονες αναίμακτες - καινοτόμες τεχνικές αντιμετώπισης MISS (Μικροεπεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης)


Πόνος στό χέρι είναι ένα σύμπτωμα πολύ συχνό και έχει διάφορες αιτιολογίες που άλλοτε είναι αθώες (μια απλή μυική κάκωση) και άλλοτε ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή του ατόμου (στεφανιαία νόσος, αυχενική μυελοπάθεια κλπ). Ο πόνος στο χέρι συνδέεται με τα προβλήματα του αυχένα όταν υπάρχει αυχενική δισκοκήλη, στένωση αυχένα, όγκος στην αυχενική μοίρα σπονδυλικής στήλης και το χαρακτηριστικό του είναι ότι ξεκινάει από την περιοχή του αυχένα και επεκτείνεται στο χέρι. Ο πόνος στο χέρι(καλύτερα άνω άκρο) μπορεί να οφείλεται σε μια αρθρίτιδα κάποιας άρθρωσης (ώμου, αγκώνος, πηχεοκαρπικής) όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, αρθρίτιδα από υπέρχρηση (πχ ώμος στους ακοντιστές κλπ). Το χαρακτηριστικό σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ο πόνος είναι εντοπισμένος στην άρθρωση και δεν ξεκινάει από τον αυχένα όπως στην περίπτωση αυχενικής δισκοκήλης. Ο πόνος στο χέρι μπορεί να οφείλεται σε μια κάκωση, ένα τραυματισμό και το χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκίνησε από την κάκωση και μετά μπορεί να είναι και αυτός εντοπισμένος στο σημείο της κάκωσης και το χαρακτηριστικό του είναι ότι αναπαραγάγεται με την πίεση στο σημείο της κάκωσης. Πόνος στο χέρι μπορεί να υπάρχει επίσης όταν υπάρχει παγίδευση (endrapment) κάποιου νεύρου του χεριού (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύνδρομο θωρακικής εξόδου, κλπ). Πόνος στο χέρι μπορεί να υπάρχει όταν έχουμε ισχαιμία ή έμφραγμα του μυοκαρδίου. Πόνος στο χέρι μπορεί να υπάρχει επίσης στην μεθερπητική νευραλγία, σε φωτοδερματίτιδες και χαρακτηριστικό στην περίπτωση αυτή είναι το εξάνθημα στην περιοχή.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.