Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα και με την Διατρηματική Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων


Ένα χειρουργείο στον αυχένα γίνεται βασικά για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι πόνος που δεν υποχωρεί με συντηρητικές μεθόδους. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι πόνος στον αυχένα, η γνωστή αυχεναλγία, μπορεί να είναι πόνος στο χέρι ή και συνδυασμός τους, δηλαδή αυχεναλγία (πόνος στον αυχένα) μαζί με πόνο στο χέρι και πολλές φορές ονομάζεται αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο. Ο άλλος λόγος που πρέπει να γίνει ένα χειρουργείο στον αυχένα είναι επερχόμενη παράλυση, είτε αφορά χέρι ή χέρια ή πόδια ή και συνδυασμός χεριών και ποδιών (τετραπάρεση, τετραπληγία κλπ). Οι καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν αυχεναλγία (πόνο στον αυχένα), πόνο στο χέρι(βραχιαλγία) ή τετραπάρεση ή παράλυση είναι κοινές πχ αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου), σπονδυλική στένωση όπως και κοινές είναι και οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Το χειρουργείο στον αυχένα τις πιo πολλές φορές περιλαμβάνει πρόσθια δισκεκτομή και σπονδυλοδεσία. Επίσης οπίσθια πεταλεκτομή και σπονδυλοδεσία και τελευταία σε αρκετές των περιπτώσεων μπορεί να αποφευχθεί το χειρουργείο στον αυχένα με την δισκοπλαστική (discogel), όπου με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη) και αυθημερόν εξιτήριο, με λεπτή βελόνα γίνεται έκχυση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο δισκογέλης (discogel) που επιφέρει τέτοιες φυσικo-χημικές αλλαγές στον μεσοσπονδύλιο δίσκο ο οποίος υφίσταται αναδιοργάνωση τρόπον τινά με αποτέλεσμα μείωση ως εξαφάνιση της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και άρση της πίεσης στο νευρικό ιστό που είναι και το κύριο αίτιο των προβλημάτων.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.