Ένα χειρουργείο στον αυχένα γίνεται βασικά για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι πόνος που δεν υποχωρεί με συντηρητικές μεθόδους. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι πόνος στον αυχένα, η γνωστή αυχεναλγία, μπορεί να είναι πόνος στο χέρι ή και συνδυασμός τους, δηλαδή αυχεναλγία (πόνος στον αυχένα) μαζί με πόνο στο χέρι και πολλές φορές ονομάζεται αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο. Ο άλλος λόγος που πρέπει να γίνει ένα χειρουργείο στον αυχένα είναι επερχόμενη παράλυση, είτε αφορά χέρι ή χέρια ή πόδια ή και συνδυασμός χεριών και ποδιών (τετραπάρεση, τετραπληγία κλπ). Οι καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν αυχεναλγία (πόνο στον αυχένα), πόνο στο χέρι(βραχιαλγία) ή τετραπάρεση ή παράλυση είναι κοινές πχ αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου), σπονδυλική στένωση όπως και κοινές είναι και οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Το χειρουργείο στον αυχένα τις πιo πολλές φορές περιλαμβάνει πρόσθια δισκεκτομή και σπονδυλοδεσία. Επίσης οπίσθια πεταλεκτομή και σπονδυλοδεσία και τελευταία σε αρκετές των περιπτώσεων μπορεί να αποφευχθεί το χειρουργείο στον αυχένα με την δισκοπλαστική (discogel), όπου με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη) και αυθημερόν εξιτήριο, με λεπτή βελόνα γίνεται έκχυση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο δισκογέλης (discogel) που επιφέρει τέτοιες φυσικo-χημικές αλλαγές στον μεσοσπονδύλιο δίσκο ο οποίος υφίσταται αναδιοργάνωση τρόπον τινά με αποτέλεσμα μείωση ως εξαφάνιση της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και άρση της πίεσης στο νευρικό ιστό που είναι και το κύριο αίτιο των προβλημάτων.

ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.