1. Τί είναι η Κυφοπλαστική;
Η Κυφοπλαστική είναι μια διαδερμική ως επί το πλείστον τεχνική αντιμετώπισης σπονδυλικών καταγμάτων που αφορούν ασφαλώς τη σπονδυλική στήλη.

2. Πώς διενεργείται η Κυφοπλαστική;
Η Κυφοπλαστική διενεργείται μέσω πολύ μικρών οπών (τρύπες) του δέρματος.

3. Ποιά είναι η τεχνική της Κυφοπλαστικής;
Στην Κυφοπλαστική, δια της μικρής τομής του δέρματος εισάγεται στο σώμα του σπασμένου σπονδύλου (μέσα στο σπόνδυλο) λεπτός μεταλλικός σωλήνας μέσω του οποίου ειδικός μηχανισμός με μεμβράνη που φουσκώνει με νερό, δημιουργεί, αφού εκπτυχθεί (φουσκώσει), αποκατάσταση του ύψους του σπασμένου σπονδύλου και ταυτόχρονα, αρκετό χώρο όπου στη συνέχεια εκχύεται ιατρικό τσιμέντο το οποίο στερεοποιείται αποκαθιστώντας έτσι το κάταγμα.

4. Γιατί η Κυφοπλαστική ονομάζεται έτσι;
Γιατί με την τεχνική που προαναφέραμε γίνεται αποκατάσταση της γωνίωσης (κύφωσης) του συγκεκριμένου σπονδύλου.

5. Ποιά κατάγματα θεραπεύει η Κυφοπλαστική;
Η Κυφοπλαστική θεραπεύει ως επί το πλέιστον τα οστεοπορωτικά κατάγματα από μεγάλες κακώσεις μη οστεοπορωτικών σπονδύλων υπό προϋποθέσεις.

6. Μπορεί η Κυφοπλαστική να αποτελεί μέσο αντιμετώπισης καταγμάτων από νεοπλασίες (όγκους);
Βεβαίως. Αρκετά περιστατικά καταγμάτων από όγκους αντιμετωπίζονται με την Κυφοπλαστική που παράλληλα διενεργείται βιοψία.

7. Απαιτεί μετάγγιση η Κυφοπλαστική;
Κατά την διαδερμική Κυφοπλαστική, που είναι και η πλειονότητα, δεν απαιτείται μετάγγιση.

8. Πότε παίρνει εξιτήριο ο ασθενής μετά την Κυφοπλαστική;
Συνήθως την επόμενη ημέρα.
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.