Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 (πρώτη ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία στην Ελλάδα) είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων1. Η αυχενική δισκοκήλη (κήλη στον αυχένα) πως δημιουργείται;
Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος αφυδατώνεται, η δομή του χάνει την σταθερότητά της με αποτέλεσμα το περίβλημα του μεσοσπονδύλιου δίσκου (ινώδης δακτύλιος) να υφίσταται ρωγμές, να γίνεται ευένδωτος και το εσωτερικό του μεσοσπονδυλίου δίσκου (πηκτοειδής πηρύνας) να προβάλει και να δημιουργεί την αυχενική δισκοκήλη (κήλη στον αυχένα).

2. Η αυχενική δισκοκήλη (κήλη στον αυχένα) τί συμπτώματα προκαλεί;
Η αυχενική δισκοκήλη προκαλεί ποικίλα συμπτώματα που εμφανίζονται ως:
α) Πόνος στο χέρι
β) Μούδιασμα στο χέρι
γ) Μούδιασμα στα χέρια
δ) Παράλυση στο χέρι
ε) Παράλυση στα πόδια
στ) Διαταραχές ούρησης
ζ) Κεφαλαλγία
η) Αυχεναλγία

3. Η αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) με τί μηχανισμό προκαλεί τα συμπτώματα;
α) Με πίεση νεύρου (ρίζας) (πόνος στο χέρι, μούδιασμα στο χέρι, παράλυση στο χέρι)
β) Με πίεση νωτιαίου μυελού (αυχενική μυελοπάθεια)

4. Η αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) πως διαγιγνώσκεται;
Κατά κύριο λόγο με μαγνητική τομογραφία αυχένα.

5. Πάντα χειρουργείται η δισκοκήλη στον αυχένα (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου);
Όχι το αντίθετο, μόνο σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

6. Πότε είναι επείγον ένα χειρουργείο για αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου);
Η αυχενική δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) χρήζει άμεσης αντιμετώπισης όταν προκαλεί νευρολογικά προβλήματα του τύπου της παράλυσης, το δε επείγον της κατάστασης θα το κρίνει πάντα ο ειδικός, είτε ορθοπαιδικός ή νευροχειρουργός.
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.