Είναι ως επί τον πλείστον διαγνωστικές μέθοδοι με την βοήθεια των οποίων τίθεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η ακριβής διάγνωση για το αίτιο του προβλήματος και στην συνέχεια σε ποσοστό της τάξης του 40% (ανάλογα πάντα με την περίπτωση), με την έγχυση του τοπικού αναισθητικού και της κορτιζόνης μπορεί και να αποτελέσει μακροχρόνια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έως και πλήρη ίαση σε κάποιες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που το πρόβλημα επανέλθει ο χειρουργός γνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιο είναι το σημείο του προβλήματος και με ενδοσκοπική χειρουργική με τοπική αναισθησία (διατρηματική προσπέλαση) ή με κάποια άλλη τεχνική ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης (δισκοπλαστική: discogel,RF, κλπ.)μπορεί να επέμβει και να λύσει το πρόβλημα με τις μικρότερες δυνατές κακώσεις - καταστροφές στην περιοχή της επέμβασης με ότι αυτό συνεπάγεται πχ. αποφυγή σπονδυλοδεσίας λόγω αναγκαστικών ιατρογενών κακώσεων όταν διενεργείται ανοιχτά μια επέμβαση πράγμα που μπορεί να πρέπει υποχρεωτικά να γίνει σε κάποιες περιπτώσεις (δηλαδή ανοιχτή επέμβαση) και στις οποίες περιπτώσεις η συνοδευτική σπονδυλοδεσία είναι επιβεβλημένη. Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις που η διάγνωση είναι τόσο φανερή που δεν χρειάζονται οι εγχύσεις που προαναφέραμε ως διαγνωστικό μέσο αλλά ως πιθανά θεραπευτικό μέσο, να τονίσουμε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο ειδικός θα καθορίσει - επιλέξει τα περιστατικά που έχουν ένδειξη για τις παραπάνω τεχνικές (διαγνωστικές και θεραπευτικές εγχύσεις φαρμάκων). Οι εγχύσεις αυτές των φαρμάκων αποτελούν ένα πολύτιμο διαγνωστικό (και κάποιες φορές θεραπευτικό) όπλο στη φαρέτρα του χειρουργού που ασχολείται με την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης ώστε να καταφέρει ο χειρουργός με την μικρότερη δυνατή επέμβαση να κάνει καλά τον ασθενή.


Επισκληρίδια έγχυση διαμέσου των μεσοσπονδυλίων τρημάτων

Η ένεση της φαρμακευτικής ουσίας γίνεται στον επισκληρίδιο χώρο (το χώρο γύρω από τον νωτιαίο σάκο).
Δείτε Περισσότερα


Αποκλεισμός νευρικής ρίζας (Block ρίζας)

αποκλεισμός νευρικής ρίζας
Η μέθοδος αυτή είναι παρόμοια με την επικληρίδια ένεση δια του μεσοσπονδυλίου τρήματος. Η τοποθέτηση της βελόνας ελέγχεται με ακτινοσκοπικό μηχάνημα και ακολουθεί έγχυση σκιαγραφικής ουσίας στη νευρική ρίζα που την κάνει ορατή στην απλή ακτινογραφία (ριζογραφία).
Δείτε Περισσότερα

Έγχυση στις οπίσθιες αρθρώσεις (Facet block)

έγχυση στις οπίσθιες αρθρώσεις
Είναι η έγχυση με λεπτή βελόνα και ακτινοσκοπική καθοδήγηση (c-arm), τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης η οποία γίνεται για την αντιμετώπιση του πόνου που προέρχεται από τις μικρές αρθρώσεις των σπονδύλων.
Δείτε Περισσότερα

Έγχυση στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις

έγχυση στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις
Χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό και κορτιζόνη για την ανακούφιση προβλημάτων που έχουν σχέση με τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις (ιερολαγονίτιδα). Η έγχυση γίνεται υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο.
Δείτε Περισσότερα
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.