Η διαδερμική αναίμακτη χειρουργική σπονδυλικής στήλης είναι ένα από τα τελευταία σχετικά επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας που συμβαδίζει γενικότερα με την ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους για την προάσπιση της υγείας αυτού και στην συγκεκριμένη περίπτωση της υγείας του σημαντικότερου τμήματος του σκελετού αυτού, του άξονά του χάρη στον οποίο στηρίζεται το υπόλοιπο σώμα και λειτουργεί δηλ. της σπονδυλικής στήλης, η διαδερμική αναίμακτη χειρουργική σπονδυλικής στήλης στηρίζεται σε ένα πλήθος νέων τεχνικών και εξελιγμένων αλλά και νέων ιατρικών εργαλείων που βοηθούν τον χειρουργό να πραγματοποιεί τις επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης. Η ομάδα μας την ασπάζεται τα τελευταία 13 χρόνια από την πρώτη ρομποτική διαδερμική σπονδυλοδεσία που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα στο θεραπευτήριο Υγεία (24/06/2008) κάνοντας ταυτόχρονα και την έναρξη της ρομποτικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα ,στη συνέχεια την διαδερμική Ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης τα τελευταία δέκα χρόνια μετά την εκπαίδευση του καθηγητή Χατζηπαύλου και του συνεργάτη του Anthony Yeung στην Αμερική, έναν από τους σημαντικότερους αν όχι τον σημαντικότερο πατέρα της ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης παγκοσμίως και ιδρυτή της τεχνικής YESS που χρησιμοποιεί η ομάδα μας και τέλος την διαδερμική αναίμακτη σπονδυλοδεσία και την κυφοπλαστική - ελαστοπλαστική για οστεοπορωτικα ως επί τον πλείστον κατάγματα σπονδύλων. Όπως το λέει και η λέξη είναι η χειρουργική που διενεργείται δια του δέρματος (διαδερμική) χωρίς μεγάλες αποκολλήσεις - καταστροφές: μυών/οστών/ συνδέσμων αυτής προκειμένου να λυθεί το εκάστοτε πρόβλημά της (δισκοκήλη, στένωση, αστάθεια κλπ) που προκαλεί οσφυαλγία (πόνος στη μέση), ισχιαλγία (πόνος στο πόδι), αυχεναλγία (πόνος στον αυχένα) αυχενοβραχιόνιο πόνο (πόνος στον αυχένα και στο χέρι), ραχιαλγία (πόνος στη πλάτη/ράχη) ακόμα και παράλυση.

Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα αναίμακτα (χωρίς μετάγγιση) με μικρότερο χειρουργικό κίνδυνο, μικρότερο χειρουργικό χρόνο, λιγότερη έως καθόλου γενική αναισθησία (επεμβάσεις με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία(μέθη)πχ Δισκοπλαστική η Ενδοσκοπική δισκεκτομή ή ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία)μικρότερο έως καθόλου χρόνο νοσηλείας και ταχύτερη επάνοδο στις δραστηριότητες.

Η διαδερμική αναίμακτη χειρουργική σπονδυλικής στήλης διενεργείται από μικρές τομές - οπές του δέρματος δια των μυών (με διυνηση αυτών)αυτής χωρίς να χρειαστεί να γίνει αποκόλληση και καταστροφή αυτών δηλ των μυών από τα οστά στα οποία είναι κολλημένοι (συνδεδεμένοι)και ακόμα χωρίς καν τομή όπως στο παράδειγμα της Δισκοπλαστικής (έκχυσης ενδοδισκικού τζελ)που διενεργείται με βελόνα η οποία δεν είναι χειρουργική πράξη τα αποτελέσματά της όμως αρκετές φορές ισοδυναμούν με χειρουργείο και έτσι θεωρούμε ότι μπορούμε να την εντάξουμε στο γενικότερο κεφάλαιο της διαδερμικής ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης.

Το μεγάλο επίσης κέρδος της διαδερμικής αναίμακτης χειρουργικής σπονδυλικής στήλης είναι η αποφυγή της σπονδυλοδεσίας σε αρκετές των περιπτώσεων. Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένη αυτή δηλ. η σπονδυλοδεσία μπορεί να διενεργηθεί με την διαδερμική αναίμακτη χειρουργική σπονδυλικής στήλης με την λιγότερη ταλαιπωρία (καταστροφές ιστών κλπ.)για την ίδια την σπονδυλική στήλη και τον ασθενή γενικότερα. Η δε φιλοσοφία είναι: προσπάθησε να θεραπεύσεις την σπονδυλική στήλη ξεκινώντας από μια βελόνα και έχε τελευταίο στο μυαλό σου το κλασικό ανοιχτό χειρουργείο αυτής, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.

Μάθετε περισσότερα
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.