Η ανάπτυξη των τεχνικών της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στην σπονδυλική στήλη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της χειρουργικής στις μέρες μας.

Με τις τεχνικές αυτές είναι δυνατή η εκτέλεση επεμβάσεων χωρίς μεγάλες τομές και κακώσεις στους μύες και τις άλλες ευαίσθητες δομές της σπονδυλικής στήλης είτε με τη χρήση του ενδοσκοπίου ή μέσω ειδικών στενών σωλήνων που εισάγονται με ακτινοσκοπικό έλεγχο.

Τα πλεονεκτήματα της είναι:
* μικρότερες τομές
* λιγότερες κακώσεις στους ιστούς
* λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος
* ελάχιστη απώλεια αίματος
* ταχύτερη έξοδος από το νοσοκομείο
* γρηγορότερη ανάρρωση
* ανώτερο κοσμητικό αποτέλεσμα από πλευράς ουλής.

Εντελώς πλάγια διασωματική σπονδυλοδεσία (XLIF)


πλάγια διασωματική σπονδυλοδεσία
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή χειρουργική της σπονδυλικής στήλης,η πλάγια διασωματική σπονδυλοδεσία εκτελείται μέσω τομής 4 εκατοστών στα πλάγια της κοιλιάς.
Δείτε περισσότερα


Αξονική διασωματική σπονδυλοδεσία με τομή δίπλα στον κόκκυγα (AxiaLIF)


αξονική διασωματική σπονδυλοδεσία
Η αξονική διασωματική σπονδυλοδεσία (Axia-LIF) χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση που προκαλείται από εκφύλιση των χαμηλότερων σπονδυλικών διαστημάτων. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία από μια μικρή τομή 3 εκατοστών που γίνεται δίπλα στον κόκκυγα.
Δείτε περισσότερα


Διατρηματική οσφυϊκή διασωματική σπονδυλοδεσία (T-LIF)

διασωματική σπονδυλοδεσία
Είναι μια μικροεπεμβατική τεχνική διασωματικής σπονδυλοδεσίας η οποία πραγματοποιείται δια μέσω του τρήματος από την μία πλευρά της σπονδυλικής στήλης.
Δείτε περισσότερα.

Διαδερμική οπίσθια σπονδυλοδεσία


διαδερμική οπίσθια σπονδυλοδεσία
Διαδερμική οπίσθια σπονδυλοδεσία
Δείτε περισσότερα


Κυφοπλαστική


κυφοπλαστική
Eίναι μια σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης οστεοπορωτικών καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης με την ενίσχυσή τους με ακρυλικό τσιμέντο.
Δείτε περισσότερα
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.