Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων



1. O πόνος στο χέρι πότε είναι επικίνδυνος;
Όταν συνοδεύεται από πόνο ή σφίξιμο στο στήθος.

2. Πώς θα διακρίνω αν ο πόνος στο χέρι οφείλεται σε προβλήματα του αυχένα;
Ο πόνος στο χέρι στην περίπτωση αυτή συνήθως θα ξεκινάει από τον αυχένα και τις πιο πολλές φορές θα αναπαράγεται ή θα επιδεινώνεται κατά τις κινήσεις της κεφαλής (κάμψη και στροφή ή έκταση και στροφή).

3. Ο πόνος στο χέρι με τι άλλο συνοδεύεται όταν το αίτιό του βρίσκεται στον αυχένα;
α) Με μούδιασμα στο χέρι
β) Με παράλυση στο χέρι
γ) Με αδυναμία στα χέρια
δ) Με αδυναμία στα πόδια

4. Ποιές εξετάσεις βοηθούν στη διάγνωση στον πόνο στο χέρι;
α) Απλές ακτινογραφίες
β) Μαγνητική τομογραφία
γ) Ηλεκτρομυογράφημα
Και πάντα η σωστή κλινική εξέταση και η σωστή λήψη ιστορικού.

5. Ο πόνος στο χέρι πότε πρέπει να χειρουργείται;
Σε περιπτώσεις καταγμάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν συντηρητικά (γύψοι - νάρθηκες), σε ρήξεις τενόντων (πχ υπερακαθίου) και γενικά σε περιπτώσεις που θα κρίνει ο ορθοπαιδικός που ασχολείται με το άνω άκρο. Ο πόνος στο χέρι θα οδηγήσει σε χειρουργείο στον αυχένα σε περιπτώσεις που υπάρχει αυχενική δισκοκήλη, στένωση κλπ, και γενικά στις περιπτώσεις που αυτό θα κριθεί αναγκαίο από τον ορθοπαιδικό ή νευροχειρουργό που ασχολείται με την σπονδυλική στήλη.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.