Είναι μια τεχνική που διενεργείται δια ειδικής βελόνης μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο υπο τοπικη αναισθησία σε συνδυασμό με νευροληπτοαναλγησία και ακτινολογική καθοδήγηση (C-ARM) και διενεργείται κατά κανόνα στην αίθουσα του χειρουργείου υπο άσηπτες συνθήκες.
Δια της ειδικής βελόνης διέρχεται μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο (στην περιοχή του πηκτοειδούς πυρήνα)η λεπτή οπτική ίνα η οποία παράγει ιατρικής χρήσης λέιζερ(LASER: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας) με σκοπό την εξάχνωση, πιο σωστά εξάτμιση(EVAPORATION) του εκφυλισμένου - κατεστραμμένου πηκτοειδούς πυρήνα που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα (δισκοκήλη κατά κανόνα, στην περίπτωσή μας)με αποτέλεσμα να μικρύνει ο όγκος (του εκφυλισμένου μεσοσπονδυλίου δίσκου)με την συρρίκνωση που θα επιτευχθεί και έτσι να αρθεί η πίεση επί του νευρικού ιστού γι' αυτό και η τεχνική ονομάζεται και διαδερμική λέιζερ αποσυμπίεση δίσκου PLDD: PERCUTANIOUS LAZER DISC DICOMPRΑTION.
Ο ασθενής μπορεί την ίδια μέρα να επιστρέψει στην οικία του και στις ήπιες απλές καθημερινές δραστηριότητες πάντα υπό τις οδηγίες του θεράποντος.
Μια επιτυχημένη τεχνική θεραπείας με χρήση λέιζερ ενδοδισκικά επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα με μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση (δισκεκτομή στην περίπτωσή μας), χωρίς η ίδια (δηλ. η τεχνική με λέιζερ που προαναφέραμε) να είναι κανονικό παραδοσιακό χειρουργείο καθόσον διενεργείται δια ειδικής βελόνης.


_________________________________________________________________________________________________________________________


Ενδεικτικά

Ενημερωτικά animation video
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.