Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων


ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η κυφοπλαστική είναι μια αναίμακτη χειρουργική διαδερμική (από μικρή τομή δηλαδή, περίπου ενός εκατοστού) τεχνική θεραπείας καταγμάτων σπονδυλικής στήλης ως επί το πλείστον οστεοπορωτικών, αλλά και άλλων καταγμάτων υπό προϋποθέσεις, όπως είναι κατάγματα από ατυχήματα. Επίσης με την κυφοπλαστική μπορούν να αντιμετωπισθούν και πρωτοπαθείς ή μεταστατικοί όγκοι σπονδυλικής στήλης. Η κυφοπλαστική είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική (MISS: μικροεπεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) που επιτρέπει στον εξειδικευμένο χειρουργό σπονδυλικής στήλης, από μια τομή περίπου ενός εκατοστού αναίμακτα να επιδιορθώσει τον σπασμένο - καθισμένο σπόνδυλο εύκολα με ασφάλεια χωρίς να ανοίξει την σπονδυλική στήλη και χωρίς να τοποθετήσει βίδες, δηλαδή να διενεργήσει σπονδυλοδεσία. Έτσι ο ασθενής έχει άμεσα μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο και ταχεία επάνοδο στις φυσιολογικές του δραστηριότητες.

Τα οστεοπορωτικά κατάγματα σπονδύλων αφορούν ως επί το πλείστον γυναίκες και σε μικρότερο βαθμό άντρες και οφείλονται στην διαταραχή μεταβολισμού του ασβεστίου με αποτέλεσμα οι σπόνδυλοι να χάνουν την ελαστικότητά τους και την ικανότητα να απορροφούν δυνάμεις με αποτέλεσμα να υφίστανται τα γνωστά σε όλους οστεοπορωτικά κατάγματα. Τα κατάγματα αυτά λέγονται επίσης και αυτόματα κατάγματα διότι παρουσιάζονται ξαφνικά χωρίς την άσκηση μεγάλων δυνάμεων όπως είναι π.χ. πτώσεις ή ατυχήματα τροχαία.

Είναι γνωστό και σύνηθες το φαινόμενο της νοικοκυράς που τραβάει ένα χαλί ή σκύβει να βάλει το ταψί στο φούρνο της κουζίνας και βιώνει έναν αιφνίδιο οξύ πόνο στην οσφύ (μέση) ή στη θωρακική μοίρα (ράχη) και από τον ακτινολογικό έλεγχο στη συνέχεια ταυτοποιείται το κάταγμα. Καλό είναι το κάταγμα να αντιμετωπιστεί άμεσα με κυφοπλαστική αφού τηρεί τις προϋποθέσεις για να αποφευχθεί η περαιτέρω καθίζηση η οποία

ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.