Είναι ως επί τον πλείστον διαγνωστικές μέθοδοι με την βοήθεια των οποίων τίθεται απόλυτα ακριβής διάγνωση για το αίτιο του προβλήματος και στην συνέχεια σε ποσοστό 60% με την έγχυση της ξυλοκαίνης και της κορτιζόνης μπορεί να αποτελέσει και πλήρη ίαση. Σε περίπτωση που το πρόβλημα επανέλθει ο χειρουργός ξέρει απόλυτα ακριβώς ποιο είναι το σημείο του προβλήματος και με ενδοσκοπική χειρουργική με τοπική αναισθησία επεμβαίνει και λύνει το πρόβλημα χωρίς να προκαλέσει καταστροφές στις υπόλοιπες δομές της σπονδυλικής στήλης.


Επισκληρίδια έγχυση διαμέσου των μεσοσπονδυλίων τρημάτων

Η ένεση της φαρμακευτικής ουσίας γίνεται στον επισκληρίδιο χώρο (το χώρο γύρω από τον νωτιαίο μυελό).
Δείτε Περισσότερα


Αποκλεισμός νευρικής ρίζας (Block ρίζας)

αποκλεισμός νευρικής ρίζας
Η μέθοδος αυτή είναι παρόμοια με την επικληρίδια ένεση δια του μεσοσπονδυλίου τρήματος. Η τοποθέτηση της βελόνας ελέγχεται με ακτινοσκοπικό μηχάνημα και ακολουθεί έγχυση σκιαγραφικής ουσίας στη νευρική ρίζα που την κάνει ορατή στην απλή ακτινογραφία (ριζογραφία).
Δείτε Περισσότερα

Έγχυση στις οπίσθιες αρθρώσεις (Facet block)

έγχυση στις οπίσθιες αρθρώσεις
Είναι η έγχυση με λεπτή βελόνα και ακτινοσκοπική καθοδήγηση (c-arm), τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης η οποία γίνεται για την αντιμετώπιση του πόνου που προέρχεται από τις μικρές αρθρώσεις των σπονδύλων.
Δείτε Περισσότερα

Έγχυση στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις

έγχυση στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις
Χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό και κορτιζόνη για την ανακούφιση προβλημάτων που έχουν σχέση με τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις (ιερολαγονίτιδα). Η έγχυση γίνεται υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο.
Δείτε Περισσότερα
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.