Η διατρηματική δισκοπλαστική (discogel) ή hernia hunting (το κυνήγι της κήλης) είναι μια τεχνική που έχει ονομαστεί και εφαρμόζεται αποκλειστικά από την ομάδα μας Μπενάρδος – MISS τα τελευταία χρόνια (1443 δισκοπλαστικές) και εφαρμόζεται στις περιπτώσεις δισκοπάθειας της σπονδυλικής στήλης, δίνοντας λύση στα προβλήματα οσφυαλγίας (πόνος στη μέση), ισχιαλγίας (πόνος στο πόδι) κλπ. και αποφεύγοντας παράλυση. Είναι μια τροποποίηση της τεχνικής της δισκοπλαστικής (discogel), μετά από εμπειρία 9 ετών δισκοπλαστικής (η ομάδα μας πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της δισκοπλαστικής με discogel και έδωσε και την ονομασία δισκοπλαστική στην τεχνική αυτή η οποία ξεκίνησε στην Γαλλία προ 15 ετίας) και πραγματοποιώντας μέχρι σήμερα 1443 δισκοπλαστικές, κλασικές αυχένα, μέσης και διατρηματικές. Η τεχνική αυτή, δηλαδή η διατρηματική δισκοπλαστική, δημιουργήθηκε μετά από χρόνια εμπειρίας και εκπαίδευσης στην ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης στα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου (Αμερική, Γερμανία, Ισραήλ, Σεουλ, Ολλανδία). Στην ουσία η διατρηματική δισκοπλαστικη (discogel) όπως το λέει και η λέξη διενεργείται δια του τρήματος της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή από την τρύπα (τρήμα) που σχηματίζεται εκατέρωθεν των σπονδύλων δίνοντας μας την δυνατότητα να προσεγγίσουμε την κήλη και να διενεργήσουμε την έκχυση του discogel εντός αυτής, πράγμα που από την εμπειρία μας δείχνει να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από την κλασική δισκοπλαστική που διενεργούσαμε παλαιότερα. Ειδικά στις περιπτώσεις με μεγάλες κήλες η διατρηματική δισκοπλαστική έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς να λύσουν το πρόβλημά τους (οσφυαλγία δηλαδή πόνος στη μέση, ισχιαλγία δηλαδή πόνος στο πόδι) και να αποφύγουν παράλυση. Δηλαδή σε περιπτώσεις που η κλασική δισκοπλαστική αδυνατούσε να λύσει το πρόβλημα και η μόνη λύση που απέμενε στον ασθενή ήταν το χειρουργείο. Είναι μια τεχνική με ελάχιστο ως και καθόλου κίνδυνο, αναίμακτη, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο σε 2-3 ώρες.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.