Είναι μια μικροεπεμβατική τεχνική διασωματικής σπονδυλοδεσίας, η οποία πραγματοποιείται δια μέσω του τρήματος από την μία πλευρά της σπονδυλικής στήλης Με αυτήν την τεχνική χειρουργείται η σπονδυλική στήλη από την μία πλευρά χωρίς να χρειάζεται να γίνει προσπέλαση να ανοιχτεί η σπονδυλική στήλη και μυς και στις δύο πλευρές. Έτσι έχουμε λιγότερες καταστροφές σε οστά, συνδέσμους και μυς της σπονδυλικής στήλης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος νοσηλείας, οι ανάγκες σε μετάγγιση, λιγότερος πόνος και γρηγορότερη αποκατάσταση.

Έχει ένδειξη στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται να αποσυμπιεστεί η σπονδυλική στήλη προκειμένου να απεγκλωβιστεί το νεύρο ή τα νεύρα που συμπιέζονται από κόκαλα και δίσκο με αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα του πόνου στο ένα ή και στα δύο πόδια και με την σταθεροποίηση να σταματήσει ο πόνος της μέσης δηλαδή η οσφυαλγία λόγω της αστάθειας που έχει η σπονδυλική στήλη.

Ασθενής : Γ. Μ.
Επέμβαση : ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ - ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ Ο3-Ο4,Ο4-Ο5, TLIF, 2/6/11

Γ. Μ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γ. Μ. ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.