1.Τί σχέση έχει η διαδερμική δισκεκτομή με την μικροδισκεκτομή;
Η διαδερμική δισκεκτομή δεν έχει καμία σχέση με τη μικροδισκεκτομή΄ η μεν πρώτη, δηλαδή η διαδερμική δισκεκτομή γίνεται με τη χρήση ενδοσκοπίου, η δε δεύτερη δηλαδή η μικροδισκεκτομή γίνεται με τη χρήση μικροσκοπίου. Επίσης η ενδοσκοπική δισκεκτομή διενεργείται με τοπική αναισθησία και μέθη ως επί το πλείστον ενώ η μικροδισκεκτομή με γενική αναισθησία.

2.Η διαδερμική δισκεκτομή γιατί λέγεται και διατρηματική δισκεκτομή;
Η διαδερμική δισκεκτομή λέγεται και διατρηματικη διότι διενεργείται δια του τμήματος της σπονδυλικής στήλης δηλαδή πλαγίως σε σχέση με την κλασική δισκεκτομή ή την μικροδισκεκτομή που διενεργούνται οπισθίως.

3.Ποιό είναι το πλεονέκτημα της διατρηματικής δισκεκτομής σε σχέση με την κλασική δισκεκτομή αναφορικά με τον τρόπο προσπέλασης;
Στην διατρηματική δεν καταστρέφονται σύνδεσμοι μυς και οστικά στοιχεία της σπονδυλικής στήλης προκειμένου να αφαιρεθεί η δισκοκήλη, σε αντίθεση με την κλασική δισκεκτομή, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μικρότερη πιθανότητα ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε διατρηματικη δισκεκτομή να χρειάζεται στο μέλλον σπονδυλοδεσία σε σχεση με την κλασική δισκεκτομή.

4.Η διαδερμική δισκεκτομή υπερτερεί σε σχέση με τις άλλες σε περιπτώσεις επαναχειρουργείων;
Σαφώς υπερτερεί η διαδερμική δισκεκτομή σε σχέση με την κλασική ή την μικροδισκεκτομή διότι διενεργείται από άλλη οδό αποφεύγοντας έτσι τις συμφύσεις και πιθανούς τραυματισμούς νευρικών στοιχείων.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2009 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.