1.Τι είναι η διαδερμική δισκεκτομή;
Είναι η δισκεκτομή που διενεργείται από πολύ μικρή τομή του δέρματος, σχεδόν οπή (τρύπα).

2.Η διαδερμική δισκεκτομή με τι αναισθησία διενεργείται;
Η διαδερμική δισκεκτομή διενεργείται ως επί το πλείστον με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη) στις περιπτώσεις που χρειάζεται προστασία νευρικού ιστού (π.χ. διατρηματικές προσπελάσεις).

3.Η διαδερμική δισκεκτομή είναι ίδια με την ενδοσκοπική δισκεκτομή;
Η ενδοσκοπική δισκεκτομή είναι μια διαδερμική δισκεκτομή που διενεργείται με τη χρήση ειδικού εργαλείου του ενδοσκοπίου.

4.Η διαδερμική ενδοσκοπική δισκεκτομή λέγεται και λαπαροσκοπική;
Όχι, η λαπαροσκοπική χειρουργική αφορά την κοιλιά (λαπάρα), ενώ η ενδοσκοπική δισκεκτομή αφορά αποκλειστικά την σπονδυλική στήλη.
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas-tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.