1.Απαιτείται μετάγγιση κατά την ενδοσκοπική χειρουργική;
Όχι. Ο ασθενής δεν αιμοραγεί καθόλου κατά τη διάρκεια του χειρουργίου. Είναι μέθοδος αναίμακτη γι'αυτό δεν χρειάζονται καθόλου φιάλες αίμα.

2.Πότε επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες ένας ασθενής που έχει υποβληθεί σε ενδοσκοπική χειρουργική;
Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Φεύγει από το νοσοκομείο περπατώντας και μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίσει και αθλητικές δραστηριότητες.

3.Τί εξυπηρετεί στο να γίνεται μια επέμβαση ενδοσκοπικής χειρουργικής με τοπική αναισθησία-χωρίς νάρκωση;
Γίνεται για λόγους ασφαλείας του ασθενούς δεδομένου ότι ο ασθενής βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τον γιατρό και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα παράλυσης.

4.Πονάει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της επέμβασης;
Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της δισκεκτομής, μπορεί να αισθανθεί πόνο κατά τη διάρκεια εισόδου των εργαλείων δια του τρήματος ή να αισθανθεί πόνο όταν διενεργείται και τρηματοπλαστική (διεύρυνση του τρήματος) ταυτόχρονα. Στις περιπτώσεις αυτές ο πόνος είναι ανεκτός από τον ασθενή διότι γίνεται επιπλέον διήθηση της περιοχής με τοπικό αναισθητικό και σε μερικές περιπτώσεις ο αναισθησιολόγος χορηγεί περισσότερη νευροληπτοαναλγησία (μέθη) προς ανακούφιση του ασθενούς.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2009 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα. Με τις καινοτόμες τεχνικές (διατρηματική δισκοπλαστική (discogel), ενδοσκοπική δισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία, κυφοπλαστική- ελαστοπλαστική) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων, και σε αρκετές χωρίς επέμβαση με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (disco gel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mass tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.