1. Τι είναι η Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF);
Είναι η Σπονδυλοδεσία που διενεργείται με την βοήθεια του ενδοσκοπίου.

2. Πως διενεργείται η Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF);
Διενεργείται από μικρή τομή της τάξεως του 1 με 2 εκατοστά από τα πλάγια της σπονδυλικής στήλης. Έχει προηγηθεί διάνοιξη του μεσοσπονδυλίου τρήματος και αφαίρεση της πιθανής παθολογίας της περιοχής (π.χ. αφαίρεση δισκοκήλης κλπ.) με τη χρήση του ενδοσκοπίου και των μικροεργαλείων. Στη συνέχεια γίνεται προετοιμασία της περιοχής μεταξύ των σωμάτων των σπονδύλων που θα υποδεχθεί το εμφύτευμα (διασωματικό κλωβό), επισκόπηση με το ενδοσκόπιο της περιοχής, τοποθέτηση του εμφυτεύματος και τέλος επισκόπηση με το ενδοσκόπιο της σωστής τοποθέτησης αυτού (του εμφυτεύματος). Έτσι από μία μικρή τομή και με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με νευροληπτοαναλγησία (μέθη) καταφέρνουμε να αποσυμπιέσουμε τα νεύρα και να επαναφέρουμε τη σωστή λειτουργία των και να τοποθετήσουμε και το εμφύτευμα, αναίμακτα χωρίς νάρκωση και σαφώς με μικρότερο κίνδυνο.

3. Πότε παίρνει εξιτήριο ο ασθενής μετά την Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία(EndoLIF);
Ο ασθενής μετά την Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF) μπορεί να πάρει εξιτήριο σε λίγες ώρες.

4. Με τι ανασθησία πραγματοποιείται η Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF);
Στην ομάδα μας που έχει ξεκινήσει και την μέθοδο στην Ελλάδα η Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF) διενεργείται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με νευροληπτοαναλγησία (μέθη).

5. Είναι σωστός ο όρος Ενδοσκοπική Σπονδυλοδεσία (EndoLIF);
Ο σωστός όρος είναι Ενδοσκοπικά Υποβοηθούμενη Σπονδυλοδεσία (EndoLIF), διότι το εμφύτευμα (EndoLIF) δεν διέρχεται δια του ενδοσκοπίου.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
Ελληνικά English

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική