1.Τί σχέση έχει η διαδερμική δισκεκτομή με την μικροδισκεκτομή;
Η διαδερμική δισκεκτομή δεν έχει καμία σχέση με τη μικροδισκεκτομή΄ η μεν πρώτη, δηλαδή η διαδερμική δισκεκτομή γίνεται με τη χρήση ενδοσκοπίου, η δε δεύτερη δηλαδή η μικροδισκεκτομή γίνεται με τη χρήση μικροσκοπίου. Επίσης η ενδοσκοπική δισκεκτομή διενεργείται με τοπική αναισθησία και μέθη ως επί το πλείστον ενώ η μικροδισκεκτομή με γενική αναισθησία.

2.Η διαδερμική δισκεκτομή γιατί λέγεται και διατρηματική δισκεκτομή;
Η διαδερμική δισκεκτομή λέγεται και διατρηματικη διότι διενεργείται δια του τμήματος της σπονδυλικής στήλης δηλαδή πλαγίως σε σχέση με την κλασική δισκεκτομή ή την μικροδισκεκτομή που διενεργούνται οπισθίως.

3.Ποιό είναι το πλεονέκτημα της διατρηματικής δισκεκτομής σε σχέση με την κλασική δισκεκτομή αναφορικά με τον τρόπο προσπέλασης;
Στην διατρηματική δεν καταστρέφονται σύνδεσμοι μυς και οστικά στοιχεία της σπονδυλικής στήλης προκειμένου να αφαιρεθεί η δισκοκήλη, σε αντίθεση με την κλασική δισκεκτομή, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μικρότερη πιθανότητα ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε διατρηματικη δισκεκτομή να χρειάζεται στο μέλλον σπονδυλοδεσία σε σχεση με την κλασική δισκεκτομή.

4.Η διαδερμική δισκεκτομή υπερτερεί σε σχέση με τις άλλες σε περιπτώσεις επαναχειρουργείων;
Σαφώς υπερτερεί η διαδερμική δισκεκτομή σε σχέση με την κλασική ή την μικροδισκεκτομή διότι διενεργείται από άλλη οδό αποφεύγοντας έτσι τις συμφύσεις και πιθανούς τραυματισμούς νευρικών στοιχείων.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ

ΑΡΘΡΑ

Ελληνικά English
γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική